Vegánska omáčka s arašidovým maslom.

Vegánska omáčka s arašidovým maslom.

Vegánska omáčka s arašidovým maslom.

Hľadáte inšpiráciu na rýchly obed, alebo večeru? Niečo čo môžete spraviť za 5 minút a ešte to k tomu bude aj chutné a zdravé? A možno hľadáte niečo čo môžete využiť na viacero spôsobov?

Tak ste na správnom mieste. Dnes pre vás máme presne niečo také. 

Možno by sa zdalo, že omáčka predsa nemôže byť až taká dobrá. Ale verte mi, ja túto omáčku jedávam pravidelne už niekoľko rokov a ešte nikdy ma nesklamala.

Do tejto omáčky budete potrebovať iba niekoľko ingrediencií, avšak jej základom je kvalitné arašidové maslo. Okrem toho budete potrebovať aj limetku, javorový sirup a sójovú omáčku.

A ako môžete túto omáčku jedávať?

Mne najviac chutí s pečenými batatmi a granátovým jablkom. Avšak môžete si ju tiež dať do šalátu s pečeným cícerom a quinoou, do ázijskej polievky s rezancami, Pad Thai, alebo len tak do namáčania RAW koreňovej zeleniny.

 

Vegánska omáčka s arašidovým maslom.

 

Vegánska omáčka s arašidovým maslom. - recept

 

V prípade, že si doma chcete pripraviť túto omáčku s pečenými batatmi, postupujte takto.

Čo budete potrebovať? (2 porcie)

  • 2-3 stredne veľké bataty
  • 1 granátové jablko
  • 1 polievkovú lyžicu čerstvej petržlenovej vňati
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja Extra Virgin
  • Himalájsku soľ a mleté čierne korenie
  • 3 polievkové lyžice arašidového masla
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 limetku
  • 2 polievkové lyžice javorového sirupu

Ako postupovať?

  1. Bataty ošúpte, a nakrájajte na stredne veľké kúsky. Na plech do pečenia si dajte papier, rozložte na ňom bataty a polejte olivovým olejom. Môžete tiež použiť alobal, avšak ten sa často k batatom prilepí, takže ho na pečenie neodporúčam. Pečte v predhriatej rúre na 200°C okolo 25 minút.
  2. Medzitým si pripravte omáčku. V miske si vymiešajte arašidové maslo, javorový sirup a sójovú omáčku. Ak je omáčka veľmi hustá, pridajte trošku teplej vody. Omáčka by mala byť jemná a arašidové maslo dobre vymiešané. Na konci pridajte šťavu z limetky.
  3. Upečené bataty rozložte na tanier, pridajte jadierka granátového jablka, posekanú petržlenovú vňať, dochuťte soľou a čiernym mletým korením a polejte arašidovou omáčkou.
  4. Dobrú chuť :)
Vegánska omáčka s arašidovým maslom.



Zanechať komentár

Predtým, ako sa príspevky zobrazia, budú schválené.