Bezlepkové cookies s kešu maslom.
Na tieto cookies som sa tešil veľmi dlhú dobu. Nie len preto, že sú bezlepkové, ale hlavne preto, lebo som ešte nikdy žiadne nerobil s kešu maslom.
Na prvý pohľad, tieto cookies vyzerajú ako všetky iné. Avšak to čo sa skrýva vo vnútri je úplne z iného sveta. Kešu maslo od InfiNuty dodalo týmto cookies extra orechovú chuť, a sú tak chutné, že si radšej hneď spravte dve porcie. Tá prvá vám zmizne skôr ako upečiete tú druhú.
Inak, ak vám lepok nevadí, tieto cookies si tiež môžete pripraviť aj v klasickejj verzii. Stačí ak zameníte kokosovú a pohánkovú múku na pšeničnú, a kešu maslo zameníte na kešu maslo s kokosom. Ako inak, mám na mysli to od InfiNuty.
Čo ešte môžete zmeniť alebo pridať? Ak chcete aby vaše cookies boli ešte o niečo chutnejšie, kľudne ich z vrchu potrite ďalším kešu maslom. Okrem toho, môžete do nich tiež pridať posekané kešu orechy alebo horkú čokoládu.
A ako si tieto bezlepkové cookies pripraviť doma?
Bezlepkové cookies s kešu maslom. - recept
Čo budete potrebovať?
- 60g kešu masla
- 100g pohánkovej múky
- 30g kokosovej múky
- 1 vajíčko
- 50g sirupu z agávy
- 1 čajovú lyžičku kakaa
- 1 čajovú lyžičku xylitolu s vanilkou (ak ho nemáte, pridajte 1 čajovú lyžicu vanilkového cukru)
- 1 čajovú lyžičku prášku do pečenia
Ako postupovať?
- Presypte všetky suché prísady do misky a poriadne vymiešajte. Ak chcete uniknúť hrudkám, môžete ich aj preosiať.
- Teraz pridajte všetky mokré prísady a vymiešajte až kým vám nevznikne cesto. V prípade, že cesto bude lepkavé, pridajte trochu kokosovej múky.
- Z cesta vyformujte najprv guľky, ktoré neskôr roztlačte medzi dlaňami. Môžete to spraviť aj vidličkou tzv. „na kríž“.
- Na plech do pečenia si položte papier a poukladajte na neho vyformované cookies.
- Pečte v nahriatej rúre na 180°C po dobu 13-15 minút.
- Ak chcete aby boli vaše cookies ešte chutnejšie, môžete ich z vrchu potrieť kešu maslom.
- Dobrú chuť.