Brownies všeobecne patria k tým najjednoduchším koláčom, a ani ten náš nie je žiadnou výnimkou. Na jeho prípravu vám vystačí jedna väčšia miska, niekoľko prísad a ponorný mixér.
A z čoho je vlastne tento brownie upečený?
Hneď na začiatku musíme povedať, že náš brownie je vegánsky a tiež bezlepkový. Jeho základ tvoria červená fazuľa, ľanové semienka, mandle a horká čokoláda. Okrem toho v ňom ešte nájdete kokosový olej, trstinový cukor a kakao.
A ako si ho môžete pripraviť aj vy doma?
Najlepšie brownies s mandľovou múkou a horkou čokoládou. (vegan, gluten-free)
Čo budete potrebovať?
- 240g uvarenej červenej fazule (môžete použiť aj tú v konzerve, akurát ju poriadne opláchnite pod tečúcou studenou vodou)
- 4 polievkové lyžice pomletých ľanových semiačok, zaliatych 9 lyžicami vriacej vody
- 1 hrnček mandlí, pomletých na múku
- 50g kakaa
- 180g trstinového cukru
- Pol hrnčeka roztopeného kokosového oleja (môžete ho tiež nahradiť aj klasickým slnečnicovým olejom)
- 1 čajová lyžička prášku do pečenia
- 100g kvalitnej horkej čokolády
- Hrsť posekaných mandlí
Ako postupovať?
- Rúru nahrejte na 180°C
- Do misky vložte červenú fazuľu, zaliate ľanové semiačka, pomleté mandle, kakao, kokosový olej a mixujte ponorným mixérom na hladkú pastu.
- Do pasty pridajte posekanú horkú čokoládu, posekané mandle, prášok do pečenia, a poriadne vymiešajte, avšak už nemixujte.
- Do formy na pečenie (my sme použili okrúhlu 21cm formu) vložte papier na pečenie a preložte do nej cesto, ktoré môžete vyhladiť vlhkou lyžicou.
- Brownie posypte posekanými mandľami a vložte do rúry.
- Pečte 50 minút.
- Dobrú chuť :)
Súvisiace články
arašidové maslo
Vegánske smoothie s chrumkavým arašidovým maslom.
pistáciové maslo