Aj keď v našich receptoch veľmi často experimentujeme, tento týždeň pre vás máme prichystanú úplnú klasiku.
Sú to jednoduché cookies upečené z masla, cukru a naplnené bielou čokoládou a makadamovými orechami. Sú chrumkavé z vonku a mäkké vo vnútri. Biela čokoláda im dodáva veľmi jemnú a krémovú konzistenciu a makadamové orechy skvelú textúru.
A ak odpočítame hodinku počas ktorej cesto odpočíva v chladničke, a maximálne 10 minút pečenia, samotná príprava vám zaberie 10 minút.
Aj keď sú vynikajúce už niekoľko minút po upečení najlepšie chutia na druhý deň, a to s pohárom studeného mlieka. Mňam :)
A ako si tieto cookies môžete pripraviť?
Jednoduché cookies s makadamovými orechami a bielou čokoládou.
Čo budete potrebovať?
- 260g klasickej múky
- ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- ¼ čajovej lyžičky soli
- 100g roztopeného masla
- 50g cukru
- 1 vajíčko
- 1 žĺtok
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- 100g bielej čokolády
- 100g makadamových orechov
Ako postupovať?
- V miske spolu vymiešajte múku, sódu bikarbónu a soľ.
- Do ďalšej misky dajte maslo a cukor a mixujte kým vám nepovstane hustejší krém. Môžete tak urobiť s kuchynským robotom alebo ručným mixérom. Na konci pridajte vajíčko, žĺtok, vanilkový extrakt a jemne premiešajte. Avšak už nemixujte.
- Postupne pridávajte múku do misky s mokrými prísadami a poriadne vymiešajte až kým nepoužijete celú múku. V prípade, že múku pridáte na raz môžu vám totiž povstať hrudky, ktoré bude neskôr veľmi ťažké odstrániť.
- Na konci pridajte na hrubo posekanú bielu čokoládu (alebo čokoládové čipsy) a makadamové orechy.
- Zakryte misku kuchynskou fóliou a vložte do chladničky približne na hodinu.
- Po uplynutí času vyberte cesto z chladničky a vytvarujte z neho 5cm guličky. Tie potom uložte vedľa seba na plech pokrytý papierom do pečenia. Medzi guličkami nechajte voľné miesto, keďže cesto opadne a cookies by sa vám mohli spojiť. A ak vám ešte zostali nejaké orechy nazvyš, môžete ich poukladať na vrch guličiek. To im dodá ešte lepšiu chuť a štruktúru.
- Pečte v predhriatej rúre na 165°C približne 8-10 minút. Okraje cookies by mali byť po upečení zlatisté avšak v strede by mali byť ešte mäkké.
- Po upečení nechajte cookies ešte chvíľu na plechu a potom preložte na kovovú mriežku.
- Podávajte so studeným mliekom.
- Dobrú chuť.