Čokoládová bábovka s arašidovou polevou.

Čokoládová bábovka s arašidovou polevou.

Bábovka je u nás celkom populárna a receptov na ňu je mnoho. Niektoré sú mäkké ako vankúšik a rozplývajú sa na jazyku, a iné sú zasa trošku tvrdšie, ale za to majú výraznejšiu chuť.

A presne taká je naša bábovka. Jej čokoládová chuť vás veľmi rýchlo dostane do správnej nálady, a keď ju polejete arašidovou polevou váš zážitok sa ešte posilní. Čistá Hygge chvíľa, ale slovenská :)

Ak by ste chceli vedieť prečo je naša bábovka iná, je to vďaka arašidovému maslu, ktoré sme použili na polevu. Určite by sa dalo použiť aj nejaké iné, napríklad mandľové, ale to by nevyzdvihlo čokoládovú chuť až tak výrazne. A nám ide vždy v prvom rade o chuť :)

Žiaľ alebo vlastne na šťastie, vám teraz nezostáva nič iné, ako si túto bábovku pripraviť doma. :) Postup je veľmi jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník.

PS: A ak sa s nami budete chcieť podeliť vašimi výtvormi používajte #infinuty, alebo nás označte na Instagrame, poprípade na Facebooku (naše účty na oboch sociálnych sieťach sú @infinuty.sk). Ďakujeme a tešíme sa na vaše fotky. 

 

Čokoládová bábovka s arašidovou polevou.

 

Čokoládová bábovka s arašidovou polevou.

Čo budete potrebovať?

  • 200g masla
  • 200g cukru
  • 5 vajíčok
  • 220g múky
  • 30g zemiakového škrobu
  • 30g kakaa
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečenia
  • 2 polievkové lyžice mlieka
  • 200g kvalitnej horkej čokolády (min. 60% kakaa)
  • 100g arašidového masla
  • 30ml mlieka
  • 250g práškového cukru
  • Štipka soli

Ako postupovať?

  1. Posekajte horkú čokoládu. Formu na bábovku vytrite maslom a posypte múkou.
  2. V miske si vymiešajte múku, zemiakový škrob, kakao a prášok do pečenia.
  3. Oddeľte bielka od žĺtok.
  4. Vložte maslo do väčšej misky a pridajte cukor. Mixujte kuchynským alebo ručným robotom na vysokých obrátkach až kým vám nepovstane jemný biely krém. Potom začnite pridávať jeden žĺtok po druhom avšak neprestávajte mixovať. Po poslednom žĺtku pridajte mlieko.
  5. Pridajte múku a miešajte (teraz však už ručne) až kým sa všetky ingrediencie poriadne premiešajú.
  6. Vyšľahajte si bielka a pomaly ich preložte s cestom. Na konci pridajte horkú čokoládu a jemne premiešajte.
  7. Cesto vlejte do formy a pečte na 180°C okolo 60 minút. Po uplynutí času skontrolujte či sa bábovka upiekla pomocou špáradla. Ak ho vytiahnete čisté bábovka je hotová. Ak sa k nej však prilepí cesto nechajte ju v rúre ešte ďalších 5 minút.
  8. Medzitým si pripravte arašidovú polevu. V miske vymiešajte arašidové maslo a mlieko. Potom pridajte práškový cukor a štipku soli a dobre vymiešajte. Finálna poleva by mala byť trošku hustejšia aby bábovku dobre pokryla. V prípade, že nebudete spokojný z jej konzistenciou kľudne pridajte viac práškového cukru alebo mlieka.
  9. Po upečení bábovku nechajte vo forme až kým celkom nevychladne. Potom ju preložte na kovovú mriežku a polejte polevou.
  10. Dobrú chuť :)

Čokoládová bábovka s arašidovou polevou.



Zanechať komentár

Predtým, ako sa príspevky zobrazia, budú schválené.