Pišingerov koláč - INFINUTY
Recepty

Pišingerov koláč

Ivan Pozel

Pravdepodobne všetci poznáte koláčik pomenovaný po rakúskom pekárovi Oscarovi Pishingerovi z Viedne - takzvaný "pišinger".
My vám ukážeme ako si tento chutný dezert pripraviť doslova za pár minút.

Ingrediencie:
- 1 balenie oplátok
- čokoládovo-oriešková nátierka - my sme použili naše ČokoNuty
- marhuľový alebo slivkový džem
- 100g horkej čokolády
- 10g masla
- 50ml smotany na šľahanie
- 20g kešu orechov

Postup:
Oplátku potrite džemom, položte ďalšiu oplátku a potrite ju ČokoNuty, ďalšiu oplátku opäť džemom a takto pokračujte kým budete mať hotové všetky oplátky. Pozor, vrchnú oplátku nechajte čistú.
Pripravte si vodný kúpeľ a roztopte horkú čokoládu a maslo, následne v miske zmiešajte dohromady so smotanou na šľahanie. Nemalo by to trvať dlhšie ako 5 minút.
Keď budú suroviny zmiešané, nechajte polevu chvíľu odstáť a vychladnúť.
Následne polevu vylejte na vrch pripravených oplátok. Začnite od stredu a opatrne rozotrite ku krajom stierkou.
Mierne rozdrvte kešu orechy a posypte nimi vrch koláča.
Následne je ideálne nechať koláč cez noc odstáť v chladničke a na druhý deň sa môžete tešiť na chutnú dobrotu ku kávičke :)

Súvisiace články
Kuracie stripsy s makadamovými orechmi (vhodné pre paleo, Whole30 a keto diéty)
makadamove orechy

Kuracie stripsy s makadamovými orechmi (vhodné pre paleo, Whole30 a keto diéty)

Grillovaná cuketa s mätou, bazalkou a píniovými orieškami.
píniové orechy

Grillovaná cuketa s mätou, bazalkou a píniovými orieškami.

Vegánske smoothie s chrumkavým arašidovým maslom.
arašidové maslo

Vegánske smoothie s chrumkavým arašidovým maslom.

Tiramisu s Pistáciovým maslom s belgickou bielou čokoládou.
pistáciové maslo

Tiramisu s Pistáciovým maslom s belgickou bielou čokoládou.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená