Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
- 500g kuracích pŕs
- 200ml kokosového mlieka
- 150g mandľového masla
- 1 čajová lyžička pasty zo zeleného kari
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
- štipka soli
- štipka mletého čierneho korenia
- 2 čajové lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
- olivový olej
Postup:
Do väčšej misky pridaj kokosové mlieko, mandľové maslo, lyžičku pasty zo zeleného kari, červenú papriku, soľ, čierne korenie a trochu citrónovej šťavy. Poriadne premiešaj a polovicu si odlož na neskôr.
Do druhej polovice namarinuj na stredne veľké kúsky nakrájané kuracie mäso, ktoré môžeš prípadne napichnúť na špajdle. Mäso nechaj v marináde aspoň 15 minút.
Na panvici si rozohrej olivový olej a pridaj kuracie kúsky. Restuj z každej strany zhruba 3-4 minúty, kým mäso nedostane peknú opečenú farbu.
Následne mäso naservíruj na tanier a polej zvyškom marinády, ktorú si si predtým odložil bokom.
Ako prílohu odporúčame čerstvý zeleninový šalát.