Mandľové mlieko - INFINUTY
Recepty

Mandľové mlieko

Ivan Pozel

- Mandle upražte na 130 stupňoch po dobu 30 minút (po 15 minútach ich trochu premiešaj). Následne ich nechajte úplne vychladnúť a zalejte ich studenou vodou aspoň na 6 hodín.
- Ručným mixérom ich pomixujte do jemnej konzistencie (zhruba 1-2 minúty).
- Do väčšej misky rozprestrite čistú kuchynskú utierku a vylejte na ňu pomixovanú zmes. Potom chyťte utierku za rohy, tak aby ste ňou moholi vyžmýkať samotné mandľové mlieko.
- Mandľové mlieko potom prelejte do uzatvárateľnej nádoby alebo fľaše a skladujte v chladničke. Takto by vám malo vydržať čerstvé zhruba 3-5 dní.
Súvisiace články
Kuracie stripsy s makadamovými orechmi (vhodné pre paleo, Whole30 a keto diéty)
makadamove orechy

Kuracie stripsy s makadamovými orechmi (vhodné pre paleo, Whole30 a keto diéty)

Grillovaná cuketa s mätou, bazalkou a píniovými orieškami.
píniové orechy

Grillovaná cuketa s mätou, bazalkou a píniovými orieškami.

Vegánske smoothie s chrumkavým arašidovým maslom.
arašidové maslo

Vegánske smoothie s chrumkavým arašidovým maslom.

Tiramisu s Pistáciovým maslom s belgickou bielou čokoládou.
pistáciové maslo

Tiramisu s Pistáciovým maslom s belgickou bielou čokoládou.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená