- Mandle upražte na 130 stupňoch po dobu 30 minút (po 15 minútach ich trochu premiešaj). Následne ich nechajte úplne vychladnúť a zalejte ich studenou vodou aspoň na 6 hodín.
- Ručným mixérom ich pomixujte do jemnej konzistencie (zhruba 1-2 minúty).
- Do väčšej misky rozprestrite čistú kuchynskú utierku a vylejte na ňu pomixovanú zmes. Potom chyťte utierku za rohy, tak aby ste ňou moholi vyžmýkať samotné mandľové mlieko.
- Mandľové mlieko potom prelejte do uzatvárateľnej nádoby alebo fľaše a skladujte v chladničke. Takto by vám malo vydržať čerstvé zhruba 3-5 dní.
- Ručným mixérom ich pomixujte do jemnej konzistencie (zhruba 1-2 minúty).
- Do väčšej misky rozprestrite čistú kuchynskú utierku a vylejte na ňu pomixovanú zmes. Potom chyťte utierku za rohy, tak aby ste ňou moholi vyžmýkať samotné mandľové mlieko.
- Mandľové mlieko potom prelejte do uzatvárateľnej nádoby alebo fľaše a skladujte v chladničke. Takto by vám malo vydržať čerstvé zhruba 3-5 dní.
Súvisiace články

arašidové maslo
Vegánske smoothie s chrumkavým arašidovým maslom.

pistáciové maslo