Recepty

Mangové lassi s mandľovým maslom.

Jun 10, 2021

Mangové lassi s mandľovým maslom.

Mangové (mango) Iassi určite patrí k tým najlepším nápojom, ktoré vás ochladia počas horúceho leta.

Tento nápoj pochádza z Indie a niektorých oblastí Pakistanu. Jeho základ tvorí zrelé mango, biely jogurt, kokosové mlieko, studená voda a štipka mletého kardamónu.

Aj keď je mango lassi už samo o sebe chutné, my sme do toho nášho pridali ešte 1 polievkovú lyžicu mandľového masla. To mu dodalo jemnejšiu konzistenciu a aj zdraviu prospešné živiny, ktoré obsahuje mandľové maslo.

A ako si môžete mangové lassi pripraviť aj vy doma?

Mangové lassi s mandľovým maslom.

Čo budete potrebovať?

  • 3-4 zrelé mangá
  • 100ml kokosového mlieka
  • 300g bieleho jogurtu
  • 100-150ml studenej vody
  • 1 štipka mletého kardamónu
  • 1 polievková lyžica 100% mandľového masla

Ako postupovať?

  1. Mangá rozrežte na polovicu, odstráňte kôstky a lyžicou vyberte dužinu.
  2. Vložte mangá do kuchynského mixéra, pridajte všetky prísady a mixujte približne 2 minúty na vysokých obrátkach.
  3. Ak sa vám na konci bude zdať, že je mango lassi husté, pokojne do neho pridajte trošku viac studenej vody.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená