Mangové (mango) Iassi určite patrí k tým najlepším nápojom, ktoré vás ochladia počas horúceho leta.
Tento nápoj pochádza z Indie a niektorých oblastí Pakistanu. Jeho základ tvorí zrelé mango, biely jogurt, kokosové mlieko, studená voda a štipka mletého kardamónu.
Aj keď je mango lassi už samo o sebe chutné, my sme do toho nášho pridali ešte 1 polievkovú lyžicu mandľového masla. To mu dodalo jemnejšiu konzistenciu a aj zdraviu prospešné živiny, ktoré obsahuje mandľové maslo.
A ako si môžete mangové lassi pripraviť aj vy doma?
Mangové lassi s mandľovým maslom.
Čo budete potrebovať?
- 3-4 zrelé mangá
- 100ml kokosového mlieka
- 300g bieleho jogurtu
- 100-150ml studenej vody
- 1 štipka mletého kardamónu
- 1 polievková lyžica 100% mandľového masla
Ako postupovať?
- Mangá rozrežte na polovicu, odstráňte kôstky a lyžicou vyberte dužinu.
- Vložte mangá do kuchynského mixéra, pridajte všetky prísady a mixujte približne 2 minúty na vysokých obrátkach.
- Ak sa vám na konci bude zdať, že je mango lassi husté, pokojne do neho pridajte trošku viac studenej vody.
Súvisiace články
arašidové maslo
Vegánske smoothie s chrumkavým arašidovým maslom.
pistáciové maslo