Mangové lassi s mandľovým maslom.

Mangové lassi s mandľovým maslom.

Mangové (mango) Iassi určite patrí k tým najlepším nápojom, ktoré vás ochladia počas horúceho leta.

Tento nápoj pochádza z Indie a niektorých oblastí Pakistanu. Jeho základ tvorí zrelé mango, biely jogurt, kokosové mlieko, studená voda a štipka mletého kardamónu.

Aj keď je mango lassi už samo o sebe chutné, my sme do toho nášho pridali ešte 1 polievkovú lyžicu mandľového masla. To mu dodalo jemnejšiu konzistenciu a aj zdraviu prospešné živiny, ktoré obsahuje mandľové maslo.

A ako si môžete mangové lassi pripraviť aj vy doma?

Mangové lassi s mandľovým maslom.

Čo budete potrebovať?

  • 3-4 zrelé mangá
  • 100ml kokosového mlieka
  • 300g bieleho jogurtu
  • 100-150ml studenej vody
  • 1 štipka mletého kardamónu
  • 1 polievková lyžica 100% mandľového masla

Ako postupovať?

  1. Mangá rozrežte na polovicu, odstráňte kôstky a lyžicou vyberte dužinu.
  2. Vložte mangá do kuchynského mixéra, pridajte všetky prísady a mixujte približne 2 minúty na vysokých obrátkach.
  3. Ak sa vám na konci bude zdať, že je mango lassi husté, pokojne do neho pridajte trošku viac studenej vody.


Zanechať komentár

Predtým, ako sa príspevky zobrazia, budú schválené.