Mandľové maslo, čo sa deje s naším telom po jeho konzumácií? - INFINUTY
Blog

Mandľové maslo, čo sa deje s naším telom po jeho konzumácií?

Ján Vasil

Mandľové maslo patrí k tým najzdravším orechovým maslám aké poznáme. V 100g mandľového masla nájdete 53g tukov, 12g vlákniny, 18g sacharidov a 20g bielkovín.

100g mandľového masla tiež obsahuje 637 kcal a aj to je jedným z dôvodov, prečo by sa to s jeho jedením nemalo preháňať. Podľa niektorých štúdií pre dosiahnutie najlepších efektov na zdravie vystačí, ak si dáte 1-2 polievkové lyžice mandľového masla tak 5 krát do týždňa.

A čo sa vlastne deje s naším telom po jeho konzumácií?

1. Chránite svoje bunky, mozog a pokožku.

Mandľové maslo patrí k tým lepším a hlavne zdravším potravinám. Táto orechová dobrota je spoľahlivým zdrojom antioxidantov, polyfenolov a flavonoidov, ktoré podporujú celkové zdravie. Antioxidanty pomáhajú chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi spôsobenými diétou alebo environmentálnymi faktormi

Mandle obsahujú vysoké množstvo vitamínu E, ktorý je účinným antioxidantom a okrem toho chráni náš zrak, pokožku, krv a aj mozog.

2. Znížite počet hladových záchvatov.

Mandľové maslo je nabité živinami a aj to z neho robí jednu z najlepších desiatych alebo olovrantov.

Vysoký obsah zdravých tukov, bielkovín, vlákniny a sacharidov vás nasýti veľmi rýchlo a udrží pocit sýtosti počas dlhšieho času. Aj preto je odporúčané jedávať mandľové maslo hlavne pomedzi hlavnými jedlami.

3. Môžete podporiť chudnutie...

Ak plánujete zhodiť nejaké to kilo avšak ešte ste nenašli jedlo, ktoré vás udrží na uzde pred jedením tzv. „prázdnych“ potravín či sladkostí, dajte šancu mandľovému maslu.

Okrem toho, že je zdravé a naplní vás na dlhší čas, je hlavne chutné. Ako dôkaz vám môžeme povedať, že naše 100% Mandľové maslo získalo 1 zlatú hviezdičku v medzinárodnej gastronomickej súťaži Great Taste Awards. Porota ocenila hlavne jeho konzistenciu, kúsky pražených mandlí a skvelú chuť.

4. ...alebo tiež môžete podporiť priberanie na váhe.

Žijeme v časoch, kde nič nie je také ako sa na prvý pohľad zdá. Áno, mandľové maslo môže podporiť chudnutie, ale môže tiež podporiť nárast váhy

Je potrebné pamätať, že 1 polievková lyžica mandľového masla obsahuje okolo 130 kcal a aj preto to s ním netreba preháňať. 

Ďalšou veľmi dôležitou vecou, ktorú musíme spomenúť, je zloženie mandľového masla. V obchodoch dnes môžete nájsť aj mandľové maslá, ktorých recepty sa pozmenené.

Okrem mandlí v nich nájdete cukor, soľ, čokoládu, karamel, palmový tuk alebo iný tuk a aj rôzne konzervanty. Takéto maslo môže obsahovať oveľa vyššie množstvo kalórií ako napríklad 100% mandľové maslo

5. Získate vysoké množstvo zdravých tukov.

Dnes sa veľmi často stretávame s názormi, že tuky sú zlé a nemali by sa nachádzať v našej strave. Avšak pravda je taká, že nie sú tuky ako tuky.

Mandľové maslo obsahuje 35g nenasýtených mastných kyselín na 100g výrobku. A práve tieto nenasýtené mastné kyseliny sú pre nás veľmi dôležité. Znižujú cholesterol a udržujú zdravý kardiovaskulárny systém.

6. Podporujete svoj črevný mikrobióm.

Náš tráviaci systém a konkrétne črevný mikrobióm významne prispievajú k nášmu zdraviu vrátane zvyšovaniu našej imunity voči chorobám.

Mandľové maslo je dobrým zdrojom vlákniny, pričom v jednej polievkovej lyžici sa nachádza asi 2,5 gramu. Vláknina podporuje zdravý tráviaci systém tak, že oddiali pocit hladu a pomáha urýchliť a zefektívniť pohyb stráveného jedla v črevách.

Súvisiace články
Rýchle a výživné raňajky: Ako môžu instantné ovsené kaše zmeniť vašu rannú rutinu.
ovsené kaše

Rýchle a výživné raňajky: Ako môžu instantné ovsené kaše zmeniť vašu rannú rutinu.

Strava v CrossFite - na čo sa zamerať a čomu sa vyvarovať?
blog

Strava v CrossFite - na čo sa zamerať a čomu sa vyvarovať?

Ako kombinovať orechové maslá s inými potravinami a nápojmi?
orechove masla

Ako kombinovať orechové maslá s inými potravinami a nápojmi?

Bielkoviny v orechoch. - INFINUTY
blog

Bielkoviny v orechoch.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená