INFINUTY opäť uspelo na Great Taste Awards - INFINUTY
Blog

INFINUTY opäť uspelo na Great Taste Awards

Ivan Pozel

INFINUTY je dôkazom toho, že aj malá slovenská firma môže uspieť vo veľkom svete gastronómie. Aj rok 2022 sa niesol v znamení úspechov a firme sa podarilo získať ocenenia pre produkty vyrábané na Slovensku. Najskôr, v marci, bolo INFINUTY, spolu s dvoma ďalšími slovenskými výrobcami, vybrané a pozvané Slovenskou ambasádou v Aténach na medzinárodný veľtrh FOOD EXPO v gréckych Aténach. Tam úspešne reprezentovalo Slovenskú republiku medzi stovkami vystavovateľov z celého sveta. 

To však nie je všetko. Aj v roku 2022 INFINUTY získalo ocenenie na medzinárodnej gastronomickej súťaži Geat Taste Awards vo Veľkej Británii, ktorej sa každoročne zúčastňujú tisícky výrobcov a je považovaná za jednu z najprestížnejších gasto súťaží na svete.  

Tento rok si INFINUTY odnieslo zlaté hviezdy za dve orieškovo-čokoládové nátierky - Pistácie s belgickou bielou čokoládou a Makadamy so slanou karamelovou čokoládou.

A aké bolo hodnotenie odbornej poroty? Tu si môžete prečítať závery jednotlivých porotcov:

Pistácie s belgickou bielou čokoládou:
"Toto orieškové maslo má príjemnú zelenkavú farbu, tuhšiu konzistenciu a v nátierke nájdete aj kúsky pistácií. Pocit v ústach je jemný a poddajný. Chuť nátierky je šikovne vyvážená tak, aby vynikla chuť pistácií doplnená jemnou chuťou bielej čokolády. Orieškový záver je najpríjemnejší."

"Prekvapivo hutná textúra, ktorá sa síce v chladnom prostredí ťažšie naberá na lyžičku, ale následne sa príjemne rozplýva na podnebí, pričom malé kúsky pistácií sa dajú príjemne chrumkať. Počiatočný zážitok z chuti je príjemný, následne sa jasne oddeľuje chuť pistácií a bielej čokolády. Je veľmi jednoduché si nátierku vychutnať a myslíme si, že si zaslúži zlatú hviezdu."

"Farebná zelená nátierka s výraznou pistáciovou arómou. Krásne chrumkavé kúsky dotvárajú inak jemnú a hladnú textúru. Chuť pistácií je báječná a biela čokoláda dotvára výslednú chuť. Na začiatku sladká, neskôr prechádza do horkastej chuti pistácií."

Makadamy so slanou karamelovou čokoládou:
"Veľmi hladká textúra a nádych karamelu. Veľmi dobre vyvážené orieškové maslo - budete cítiť všetky ingrediencie a každá z nich dokáže zažiariť. Najskôr čokoláda, nasleduje chuť karamelu, krémových makadamových orechov, a na záver osviežujúca štipka soli. Veľmi šikovne vyvážené maslo a rozhodne odlišné od ostatných."

"Svetlá, nie veľmi aromatická nátierka, ale jasná makadamová a krémová chuť na podnebí - rovnako jasný je aj charakter karamelovej čokolády. Spolu sú v príjemnej rovnováhe a dopĺňa ich výrazná štipka soli. Nátierka ponúka presne to, čo sľubuje. Ide o jednoduchý, priamočiary produkt, ktorý si ľahko obľúbite a je veľmi dobre spracovaný. Aj samotná textúra nátierky s jemnou chrumkavosťou orechov je veľmi príjemná."

 

Pre INFINUTY to znamená dohromady už 16 zlatých hviezd od založenia spoločnosti v roku 2017. Je to nepochybne vynikajúci výsledok, avšak ešte významnejšie je, že vhľadom na to, že ich produkty boli ocenené už štvrtý rok po sebe, tak sa INFINUTY zaradilo do prestížnej skupiny výrobcov, ktorá môže používať označenie "Great Taste Producer".

 

 

Súvisiace články
Rýchle a výživné raňajky: Ako môžu instantné ovsené kaše zmeniť vašu rannú rutinu.
ovsené kaše

Rýchle a výživné raňajky: Ako môžu instantné ovsené kaše zmeniť vašu rannú rutinu.

Strava v CrossFite - na čo sa zamerať a čomu sa vyvarovať?
blog

Strava v CrossFite - na čo sa zamerať a čomu sa vyvarovať?

Ako kombinovať orechové maslá s inými potravinami a nápojmi?
orechove masla

Ako kombinovať orechové maslá s inými potravinami a nápojmi?

Bielkoviny v orechoch. - INFINUTY
blog

Bielkoviny v orechoch.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená