Great Taste Awards 2020 – Infinuty vyhráva ďalšie 2 zlaté hviezdičky. - INFINUTY
Blog

Great Taste Awards 2020 – Infinuty vyhráva ďalšie 2 zlaté hviezdičky.

Ján Vasil

Ak ste fanúšikom kvalitných výrobkov a dobrej kuchyne, určite by ste teraz mali zvýšiť svoju pozornosť. Naše produkty totiž opäť potvrdili, že patria medzi absolútnu svetovú špičku. V roku 2019 sme na súťaži Great Taste Awards získali 6 zlatých hviezdičiek. Naše 100% pistáciové maslo vtedy vyhralo 3 zlaté hviezdičky a stalo sa tak najlepším pistáciovým maslom na svete za rok 2019. Okrem toho sme v minulom roku priniesli domov ešte 2 zlaté hviezdy za kešu s kokosom a 1 zlatú hviezdičku za 100% mandle. Tento rok sme do Great Taste Awards prihlásili 4 naše výrobky. Mandle (orechy), Píniové orechy, a maslá ČiliNutyMandle s medom. Dva z týchto produktov boli ocenené 1 zlatou hviezdičkou, ale o tom až na konci. Ak k nim prirátame aj tie z roku 2019, spolu už teda máme 8 zlatých hviezdičiek. A ak sa pozrieme na to, ako krátko pôsobíme na trhu, tak je to pre nás veľmi veľké ocenenie.

 

A čo je vlastne Great Taste Awards?

Great Taste Awards by sa dala pomenovať aj ako „gastronomický oskar“. Je to najväčšia a najprestížnejšia gastronomická súťaž na svete, do ktorej sa každoročne prihlasuje niekoľkotisíc firiem so svojimi produktami.

Súťaž bola založená firmou Guild of Fine Food už v roku 1994 a odvtedy nabrala na veľkosti a aj význame. Za tých 27 rokov jej pôsobenia porota ohodnotila viac ako 158 000 produktov. V roku 2020 bolo spolu prihlásených 12 777 produktov zo 106 krajín, ktoré boli hodnotené špeciálnou 144 člennou porotou. V tomto roku sa vzhľadom na globálnu pandémiu spojenú s koronavírusom, ako prvýkrát v histórií hodnotili produkty ako aj na mieste (pozn. sídlo firmy sa nachádza v anglickom meste Dorset), tak aj pomocou virtuálnych stretnutí.

Špeciálna porota sa skladá hlavne z gastronomických kritikov a žurnalistov, šéfov kuchýň, iných výrobcov, prevádzkovateľov reštaurácií, barov, ako aj veľkoobchodníkov spojených s gastronómiou. Proces hodnotenia je nezávislý a bez akejkoľvek možnosti ovplyvnenia výsledkov.

A to bez ohľadu na balenie výrobku alebo krajinu jeho pôvodu. Každý produkt je hodnotený 3 skupinami porotcov, ktorí hodnotia výrobky nezávisle od seba. A aj to je jeden z dôvodov prečo je táto súťaž taká prestížna a prečo je v nej tak ťažké uspieť.

 

Čo vlastne znamenajú zlaté hviezdičky?

Vyhrať takú súťaž ako je Great Taste Awards môžete iba s tými najlepšími výrobkami. Okrem kvality prísad sa tu hodnotia aj vzhľad, štruktúra produktu alebo aj vôňa. Avšak to najdôležitejšie, na čo sa porota sústredí, je znamenitá chuť.

 

3 zlaté hviezdičky - mimoriadne chutné jedlá.

Približne 1,5% výrobkov je každý rok ocenených 3 hviezdičkami. Určite neopúšťajte obchod bez toho, aby ste si ho kúpili! V roku 2020 dostalo 3 zlaté hviezdičky 205 produktov.

 

2 zlaté hviezdičky – viac ako vynikajúce jedlá.

2 hviezdičky dostane každý rok približne 10% výrobkov. Za rok 2020 bolo takto spolu ocenených 1 294 výrobkov.

 

1 zlatá hviezdička – jedlá s fantastickou chuťou.

Toto ocenenie dostane každý rok okolo 30% výrobkov. V roku 2020 ich spolu bolo  3 818.

 

Z pohľadu výrobcu sa výhrou na Great Taste Awards, okrem zaradenia medzi absolútnu špičku, dostanete aj do väčšieho povedomia zákazníkov. Špeciálne logo ktoré sa dáva na ocenené produkty nám pomáha odlíšiť naše produkty od konkurencie. To logo je vlastne záruka toho, že produkt, ktorý je takto označený, je jednoducho výnimočný a má fantastickú chuť. A v neposlednom rade, určite stojí za vyskúšanie.

 

Ktoré naše výrobky vyhrali Great Taste Awards v roku 2020?

V roku 2020 sme do súťaže prihlásili 4 produkty z našej kolekcie. Mandle, Píniové orechy, a dve maslá ČiliNuty a Madle s medom. Tento rok sme však na rozdiel od toho predošlého, kde sme zabodovali s našimi maslami, dostali 2 zlaté hviezdy za naše orechy. 

Mandle. 

Prvým oceneným produktom sú mandle. Sú to lúpané pražené mandle ktoré pochádzajú z Grécka a ako je to u nás už zvykom, sú naozaj chutné. Čo nám povedala porota?

- tieto mandle sú veľké a veľmi chrumkavé

- veľké mandle s karamelovou farbou šupinky a bielym orechom vo vnútri, ktorý má maslovú chuť a je veľmi chrumkavý

- veľmi chutné a krémové mandle. 

Píniové orechy.

Druhým produktom, ktorý v tomto roku zabodoval, sú naše píniové orechy. Tieto orechy pochádzajú z Ruska, a ich chuť okrem poroty na Great Taste  Awards oceňujú aj naši zákazníci. Tento produkt patrí už dlhší čas medzi naše najlepšie predávajúce sa výrobky.

Čo nám povedala porota?

- jemné, krémové oriešky s maslovou chuťou

- z vonku sú chrumkavé a vo vnútri sú jemné a veľmi krémové

- prírodne sladké, orechové, s maslovou príchuťou

- praženie im dodalo ešte viac chuti

 

Great Taste Awards 2019

 

Ako sme už písali na začiatku, za rok 2019 boli na súťaži ocenené tieto naše produkty.

100% pistácie – 3 zlaté hviezdičky 

Kešu s kokosom – 2 zlaté hviezdičky

100% mandle – 1 zlatá hviezdička

 

A ešte jedna vec.

Tento rok je dosť iný ako tie predošlé. Náš svet zasiahla pandémia koronavírusu, ktorá zmenila strašne veľa vecí. Veľkú časť roka platili špeciálne hygienické pravidlá, a niekoľko týždňov sme žili v karanténe. Veľa menších lokálnych výrobcov, reštaurácií, hotelov, barov a iných firiem ukončilo svoje pôsobenie na trhu.  A vlastne aj preto je v týchto dňoch ešte dôležitejšie si pomáhať navzájom.

My v InfiNuty dbáme na to, aby všetky naše produkty spĺňali tie najvyššie štandardy čo sa týka kvality a chuti. Chceme aby ste boli čo najspokojnejší a užívali si zdravé produkty plné chuti, ktoré sú vyrobené s vášňou.  Na záver vám chceme poďakovať za to, že nám dodávate energiu a tým pomáhate posunúť InfiNuty ešte viac dopredu. Ďakujeme,

Ivo a Marek – majitelia a zakladatelia InfiNuty s.r.o.

 

Súvisiace články
Rýchle a výživné raňajky: Ako môžu instantné ovsené kaše zmeniť vašu rannú rutinu.
ovsené kaše

Rýchle a výživné raňajky: Ako môžu instantné ovsené kaše zmeniť vašu rannú rutinu.

Strava v CrossFite - na čo sa zamerať a čomu sa vyvarovať?
blog

Strava v CrossFite - na čo sa zamerať a čomu sa vyvarovať?

Ako kombinovať orechové maslá s inými potravinami a nápojmi?
orechove masla

Ako kombinovať orechové maslá s inými potravinami a nápojmi?

Bielkoviny v orechoch. - INFINUTY
blog

Bielkoviny v orechoch.

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená