Späť

Kuracia garam masala s arašidovým maslom

Ak aj ty poznáš nejaký dobrý recept, pošli nám ho. Tie najlepšie zverejníme a odmeníme.

Kuracia garam masala s arašidovým maslom

 

 

 

 

 

 

 

Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie:
- 500g kuracích pŕs
- 400ml kokosového mlieka
- 400g lúpaných paradajok
- 2 polievkové lyžice panenského olivového oleja
- 2 čajové lyžičky čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 1 čajová lyžička čili semiačok (alebo podľa chuti)
- 2 čajové lyžičky korenia garam masala
- 1 menší zväzok koriandru
- 250g ryže basmati
- 100g arašidového masla

Ingrediencie

 

Postup:


Kuracie prsia si nakrájaj na stredne veľké kocky. V hlbokej panvici nechaj rozohriať lyžicu olivového oleja a na miernom stupni restuj kuracie prsia do zlatista. Keď budú orestované, na panvici rozohrej zvyšok olivového oleja a na 1 minútu restuj nastrúhaný zázvor, čili semiačka a korenie garam masala. Následne do panvice vlej kokosové mlieko, nakrájané lúpané paradajky a arašidové maslo. Za stáleho miešania priveď do varu a následne vmiešaj kuracie kúsky. Na miernom stupni nechaj variť zhruba 15 minút, kým omáčka nezhustne.

V hrnci si zatiaľ priprav ryžu basmati.

Po 15 minútach ešte pridaj polovicu nasekaného čerstvého koriandru a premiešaj.

Ryžu a mäso podávaj v osobitných tanieroch, ozdobené zvyškom koriandru.

Kuracia garam masala s arašidovým maslom

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info