Späť

Banánovo-ovsené lievance s orieškovým maslom

Ak aj ty poznáš nejaký dobrý recept, pošli nám ho. Tie najlepšie zverejníme a odmeníme.

Banánovo-ovsené lievance s orieškovým maslom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čas prípravy: 10 minút
Počet porcií: 2

Ingredience:
- 1 väčší banán
- vajce
- 4 polievkové lyžice ovsených vločiek
orechové maslo (my sme použili Mandle s kokosom)
- kokosový olej
- kvalitná horká čokoláda (min. 74%)
- ovocie

Postup:

Keďže ide o jeden z najjednoduchších receptov aký poznáme, tak jeho prípravu zvládne naozaj každý. A určite stojí za vyskúšanie, pretože málo vecí dokáže byť súčasne sladkých, dobrých a navyše zdravých :)
Ovsené vločky vlož do stredne veľkej nádoby a zalej vodou tak, aby boli všetky ponorené. Nechaj ich tam aspoň pár minút (ideálne celú noc), následne do nádoby pridaj jedno surové vajce, nakrájaný banán a ručným mixérom chvíľu pomixuj do mierne tekutej konzistencie.
Na panvici si rozohrej kokosový olej a postupne naberačkou pridávaj pomixovanú zmes v takom množstve, aké veľké lievance máš najradšej. Chvíľu ich smaž z každej strany a potom vyber na tanier. Medzi každú vrstvu daj trochu orechového masla, pokojne môžeš na každú vrstvu použiť rozdielne, podľa vlastnej chuti.
Keď máš hotové všetky lievance, na vrch opäť pridaj orechové maslo, polej roztopenou horkou čokoládou a dozdob ovocím podľa vlastnej chuti. Odporúčame maliny, čučoriedky, prípadne zmes lesného ovocia.
Super-rýchle raňajky, po ktorých budeš navyše každý deň vyzerať lepšie a lepšie. :)

Banánovo-ovsené lievance s orieškovým maslom

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info